Cum sa fii in centrul atentiei

Să vă spun cum puteți ajunge în centrul atenției.

Rețeta nu este deloc grea, dar rezultatul contează foarte mult. Rezultatul trebuie să fie unul pozitiv, care să-ți aducă zâmbete, mâini întinse și cuvinte frumoase. De un asemenea moment am avut parte în cadrul evenimentului 11even experiences de la Ploiești. Sesiunea de întrebări menită să aducă lămuriri audienței a fost acaparată de mine. Nimeni nu a mai avut curajul sau inițiativa de a pune întrebări. Vă mărturisesc faptul că nu mi-a fost ușor să fiu în centrul atenției, pentru că nu sunt obișnuit să am sute de perechi de ochi îndreptați spre mine și nu sunt obișnuit nici cu urechile atente la bâlbâiala mea. Dar dacă nu te provoci pe tine și nu încerci să-ți depășești condiția, atunci nu e cazul să te plângi că nu îți atingi scopul. Așa se face că teama mea de vorbit în public poate fi constructivă.

11even experiences ploiesti

11even experiences ploiesti

Paul Olteanu la 11even experiences Ploiești

Mă credeți sau nu, am fost în sală cu unul dintre speakerii mei preferați. Mă bucur că Paul Olteanu a reușit să ne onoreze cu prezența și pot spune cu plăcere că este motivul pentru care am fost prezent în sală. Nu este un secret faptul că îmi place cum vorbește, cum se mișcă pe scenă, sau cum pune problema în general. Paul Olteanu este un om care a ajuns departe în viață și precum majoritatea speakerilor pe care-i întâlnim la astfel de conferințe, a pornit de jos și a muncit pentru a ajunge acolo. Iar acesta este mesajul simplu pe care trebuie să-l ținem minte toți cei ce ne plângem de viața pe care o ducem. Și aici nu este vorba neapărat că a învățat bine la școală. Este vorba de a te perfecționa în ceea ce faci. Paul a spus în discursul de la 11even experiences: „Nu mi-a plăcut matematica. Nu-mi place nici acum. Ultima dată când am avut 10 la matematică a fost în clasa a patra.” (citat aproximativ; din memorie)

Despre asta este vorba. Nu trebuie să fii bun la toate,dar e bine să ai habar. Dar important este să te perfecționezi pe ceea ce tu crezi că-ți va aduce beneficiile dorite și astfel îți vei atinge scopul. Acum mă opresc din a-l lăuda pe Paul și prestațiile sale. Spun atât: și-a mai atras câțiva fani în acea seară. Nu știu dacă asta își propusese, dar a făcut-o.

Revin la firul povestirii. Paul Olteanu, speakerul din România pe care eu îl apreciez mult pentru prezentările sale se afla în sală iar eu aveam câteva întrebări de pus și nu mă puteam abține deși inima mea bătea de parcă ar fi trebuit să-mi spun ultima dorință. Mi-am luat inima în dinți și la semnalul Mihaelei Tatu m-am ridicat în picioare și m-am prezentat ca Adrian Rotaru, blogger ploieștean. Au urmat întrebările mele pentru Mihaela Tatu:

– Acum zece ani erați de trei ori femeie, acum de câte ori sunteți femeie?

– (citat din memorie) De 5 ori dragule, m-am ingrașat 20 de kg, ce Doamne iartă-mă…! (aplauze în toată sala)

– Am înțeles că ați mers peste 800 de km pe jos într-un pelerinaj. Întâmplarea face că și eu am mers pe jos 100 de km spre Brașov tocmai spre localitatea din care proveniți. Ați dori să parcurgem împreună un drum asemănător?

– DA, cu cea mai mare plăcere! (apoi discuția a decurs în alte detalii tehnice și organizatorice)

Au urmat întrebările pe care i le-am adresat lui Cezar Ouatu:

– Oamenii când aud de Cezar Ouatu îl asociază cu Eurovision. Ce părere ai despre prestația României la Eurovision în acest an?

Cezar a spus că i-a plăcut prestația României, vocile au fost bune, aparițiile la fel.

– Ai avut un rezultat sub așteptările tale atunci când ai participat la Eurovision. Mai ai încredere în acest concurs? Ai mai participa cu altă ocazie?

Cezar a spus că după ultima ediție Eurovision văzută, parcă ar mai vrea să participe. De asemenea ne-a spus că a intuit câștigătorul trofeului și a comentat ușor pe tema apariției Conchitei la Eurovsion.

– Vreau să ne fredonezi refrenul care ți-a plăcut cel mai mult în această ediție Eurovision. În stilul tău propriu!

– Nu îmi vine în minte nimic acum, dar vă pot interpeta refrenul piesei cu care am participat. (și a început să cânte impecabil)

Au urmat ropote de aplauze iar eu m-am simțit bine. Îmi bifasem minutele în centrul atenției, deși nu-mi propusesem asta când am plecat de acasă. A fost însă un moment bun de vorbit în public. Bag de seamă că se poate vindeca această teamă, dacă ai condițiile necesare, dar numai exersând periodic. Dacă mai punem la socoteală că Paul Olteanu m-a felicitat pentru întrebările adresate, atunci am de ce să mă simt mândru. Am primit feedback bun pentru intervenția mea și din partea altora așa că am prins aripi în acea seară.

11even experiences ploiesti

11even experiences ploiesti

Nu ratați niciun moment în care puteți ajunge în centrul atenției, dacă aveți de arătat sau de spus lucruri pozitive! Profitați de moment!

Advertisements

About Nicusor Adrian Rotaru

Am 26 de ani, imi place sa scriu si imi place sa ma uit la meciuri de baschet. Îmi plac plimbările și călătoriile, mersul cu bicicleta și oamenii frumoși la suflet și la minte.

Posted on May 18, 2014, in dezvoltare personala, evenimente and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. Provocarea de la final i-a condimentat speech-ul lui Cezar putin. Felicitari !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: