Cum se bărbierește tata

Astăzi am să dau ceva „din casă”, în sensul că am să vă spun cum se bărbierește tata. De când îl știu, folosește cel mai des metoda clasică de bărbierit. Cu un pămătuf verde precum coaja oului de rață, întinde crema de ras pe toată barba apoi își montează lama în dispozitiv și începe să se radă. Se mai taie, se mai irită, dar din metoda lui nu iese. Să fie oare nostalgic? De ce pun această întrebare? Să vă spun o poveste în acest sens:

pamatuf pentru ras

Fotografie proprie. Pămătuful mic merită aplauze. A prins revoluția și încă mai trăiește.


I-am cumpărat de ziua lui de acum doi ani, un aparat de ras (electric) care să-i ușureze munca și cu ajutorul căruia să evite iritarea sau tăieturile deranjante. Nu se atinge prea des de el. Nu știu care ar fi motivul. Uită oare să-l pună la încărcat?

Anul acesta am căutat o nouă sugestie de cadou, din aceeași sferă de interes. Așa că am căutat instrumente de bărbierit din gama clasică, din acelea care îi place lui să folosească. M-am orientat către ceva clasic, care să aibă în plus și o cremă, o loțiune după ras (aftershave). I-am găsit un set de bărbierit Proraso numai bun pentru orice bărbat care are o barbă generoasă de ras. Avantajul folosirii produselor din acest set, ar fi că elimină într-o proporție mare iritarea nedorită. Crema pre-bărbierit conține ulei de eucalipt, mentol și glicerină, ideale pentru pregătirea pielii înainte de ras. Loțiunea aftershave este și ea importantă, prevenind infectarea și ajutând la regenerarea pielii și revigorarea acesteia.set_barbierit_Proraso

Dar ia ghiciți ce!? Nici pe acesta nu îl folosește. A rămas în continuare fidel pămătufului care a prins o revoluție și câțiva președinți ai României. Să-i arunc vechiul pămătuf, în condițiile în care pe cel pe care i l-am făcut cadou nu îl folosește? Eu încă mă mir că mai găsește lame pentru ras, din acelea cu două tăișuri care se montează în aparatul de ras.

Așa mult se atașează unii oameni de lucrurile pe care le folosesc, încât nu ai crede că vor renunța vreodată la ele. Tatăl meu face parte din  această categorie de oameni. Nu știu dacă are rost să-l conving eu să folosească altă metodă de bărbierit decât cea clasică, dar măcar am făcut tot posibilul să-l conving. La urma urmei contează mai puțin metoda de bărbierire și mai mult rezultatul și faptul că un om are grijă de înfățișarea sa.

Advertisements

About Nicusor Adrian Rotaru

Am 26 de ani, imi place sa scriu si imi place sa ma uit la meciuri de baschet. Îmi plac plimbările și călătoriile, mersul cu bicicleta și oamenii frumoși la suflet și la minte.

Posted on December 11, 2014, in Personal and tagged . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. si tata fix la fel:)) mie unul de obicei mi-e asa urat sa ma rad, mi-e o lene nebuna, de-aia am recurs la o masina de tuns, scap mai repede, si nu-mi face fata ca un fund de bebelus:d

  2. Fiecare se bărbiereşte după cum se simte mai bine.
    Eu, la fel ca tatăl tău, practic bărbieritul cu aparat clasic. Pămătufuri, am câteva, de porc, sintetice, de bursuc. M-am iritat şi tăiat la început, însă, internetul mi-a venit în ajutor, învăţând câteva practici care m-au făcut să scap de iritaţie. Bărbieritul s-a transformat astfel, dintr-o activitate pe care o făceam din necesitate, într-un răsfăţ. Folosind săpunuri diferite, aparate, pămătufuri, lame, abia aştept momentul zilei în care mă bărbieresc.
    Pămătuful de la Proraso, e un pămătuf ok. Însă, poate fi incomod, fiind destul de mare. Trebuie folosit ceva timp înainte de a ajunge la maximul de performanţă pe care îl poate oferi. Firele de porc, la fel ca cele umane, se despică în timp, se înmoaie, are nevoie de o perioadă de break-in. Bănuiesc că mărimea îl deranjează pe tatăl tău. Obişnuit cu cel mic, este cam aiurea să treci la unul de câteva ori mai mare.

    Bărbieritul clasic să ştii că începe să revină. Pur şi simplu pentru că, dacă îl faci corect, este mai eficient şi mai confortabil decât cel cu cartuşele cu mai multe lame sau cu aparatul electric.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: